Alla inlägg under november 2008

Av Sofia - 20 november 2008 14:04

Idag har jag varit barnvakt till lilla hönan. Vi tog en liten runda till stan, där vi träffade farmor.

Farmor tyckte Alice var för bar och hade för tunn jacka. Så vi drog iväg på jackjakt. Hittade en cerise, så snygg så. Jag frågade lillan om hon gillade den, hon sa: OJ=) va nog bra betyg så den fick det bli.

Sedan gick vi vidare till gamlafarmor, faster va kaffesugen och Alice ville visa att hon kan gå alldeles själv. Efter fyra timmar kom Ida och Alice åkte hem.

Nu är jag mest trött och sleten. En sån liten tar på krafterna.

E hemma hos mamma och pappa. Tänkte bjuda in mej på lite mat. Väntar på att Sandra min Sandra ska höra av sig. Få bli en runda i stan eller nåt.  

Man får passa på nu när man har Sandra för sig själv. P-O är på rymmen. Tycker han ska stanna där han är. Självisk som jag är=)

Dagen idag är inte mer händelserik än så. Fast dagen är ju inte slut än=)

Ska höra med Johanna va hon gör. Sitter säkert inne med mössan på huvudet=)


Malin min Malin vi måste ses snart jag har en sak till dej=)

Av Sofia - 19 november 2008 08:52

Alice är på ingång, hon går alldeles själv. Hon ska komma hit och leka lite med fastern sin. Imorgon är hon bara min. Få bli en runda på stan eller nåt.

Inte dåligt att träffa henne tre dagar på rad.

Igår diskuterade vi julen... Jag blir så trött, så många viljor. Julen ska visst firas hemma hos Andreas, Ida och Alice. Massor av folk..Usch jobbigt va min första tanke.

Sedan pratades om vad var och en ska ta med. Traditionerna är så olika, kommer bli katastrof. Jag firar liksom inte jul utan skumtomtar. Så det kommer jag att ta med mej. Tomatarna är viktigare än julmaten. Men det är klart julmat å julmat jag äter ju bara potatisgratäng. Lutfisk kom på tal. Fy fan va äckligt. Min familj hatar det. Så den får dom äta på dan, innan vi kommer.

Om julen bli en sån katastrof som jag känner, kommer jag aldrig mer gå på det . Julen framöver kommer firas på Braxenvägen som den alltid gjort.


Johanna är på besiktning, dock inte utav bilen=)

Måste träffa henne idag och se hur hon ser ut under mössan=) Känns som hon får skylla sig själv när hon ställer upp som hårmodell. Det hade jag aldrig gjort. Vill själv bestämma frisyr och färg som jag gillar.

Johanna och jag ska dra in en runda till stan. Hon ska träffa Cicci en stund och under tiden passa jag på att laga lite mat till oss.


Ikväll är det bögbonde söker fru. Fy va äckligt. Tänk så många par det kan bli hos bögbonden. Jag hatar det programmet. Inte just för att det är en bögbonde med utan för att dom är så töntiga och tafatta. Hade hellre skickat in en kontaktannons än att vara med i tv. Alla behöver ju faktiskt inte veta hur många dom har varit ihop med, om dom aldrig har varit kära eller om oskulden finns kvar. Det är ju pinsamt att erkänna. Lite väl privata grejer tycker jag. Visst samtidigt är det skojsigt att veta, men det finns väl gränser. Man får väl som bonde tänka på att sin mamma säkert sitter och titta på programmet.

Av Sofia - 18 november 2008 10:46

Igår var Jag och mamma i helvetet på jorden, Ullared. Vi hittade mycket bra att ha men dock inget vi behövde. Som det brukar va alltså. Lite julklappar hittade jag allt=) Lite till kompisarna och massor till gullungen. Kommer knappt ihåg vad jag köpte , orkar inte riktigt ta itu med att plocka upp allt. Men med tanke på måtten jag tog förra veckan blev det lite till R också. Nu får han hålla måttet så julklappen passar till jul=)

Hade lovat Johanna och kolla om jag hittde nåt till Dessan, men Dessan är för liten. Allt som fanns va till stora hundar eller elefanter. Lovade även Sandra att kolla efter Rambofiltar, sådana jag själv skulle vilja ha i munnen. Hittade dock inga sådana heller. Lovade Malin att kolla efter spel, ibland spelen var det massor av folk, gick inte att komma fram där. Hittade inte nåt av det jag lovade att jag skulle kolla efter.

Jag hittade dock en billig livförsäkring, en resebrandvarnare som jag ska ha med mej om jag reser iväg eller är någonstans där jag vet att inte det finns. R har en brandvarnare utan batteri, det är ju bra, men det hade varit bättre med batteri i. Men men jag ska sluta klaga på han och smyga ner min i fickan. Han märker ju inte det. Han har ju en förmåga att sätta eld lite här och där. Förra sommaren hade han tänt i ljus i sin bar och sen gick vi och la oss. När vi vaknade på morgonen brann det i ett snöre som va knutet rundan ljuset. Han har även satt eld på sitt bord i vardagsrummet. så det är lite svart i ihåligt på ett ställe. Vilken pyroman jag umgås med. Inte klokt egentligen när man har en pappa som är brandmästare.


Måste tillägga att bussresor är en upplevelse. Tänk va mycket mycket man vet om folk när man stiger av bussen på kvällen. Nyfiken som jag är snappar jag upp allt folk säger. En del är lite väl högljudda och frispråkiga. En tanta berättade för en annan att man bör tvätta trosor i 60 grader om dom ska bli riktigt rena. Precis som hon inte borde veta det när hon har haft eget hushåll i typ 50 år.


Fy fanken va jag gjorde bort mej igår. En tanta satt på en bänk utanför kassorna i Ullared och kollade när jag och mamma packade ner våra saker i sopsäckar. Hon sa till sin gubbe: Jissus vad dom handlar. Och jag har en förmåga att inte vara tyst. så jag sa: Detta är bara förspelet vi ska in och handla en gång till. Efter det pep mamma och jag iväg=)


Idag blir det mysdag med Alice. Faster har längtat så. Fattar inte riktigt varför Ida ringde och bjöd in oss.. vi brukar alltid bjuda in oss själva. Mamma och jag hade samma tanke. Sist dom bjöd in sig hos oss var det för att berätta att dom väntade Alice, men något syskon till henne tror jag inte är på väg. Utan jag har kommit på vad det är denna gång. Alice GÅR alldeles själv=) Måste dit och se henne springa omkring. Så sött så.


Läste på Johannas blogg att hon är upptagen idag och ikväll, tråkigt värre. Ska höra med Sandra senare vad hon gör. Måste prata av mej alla intryck från Ullared igår.



Av Sofia - 16 november 2008 12:36

Gud va jag längtar efter min lilla Alice idag. Blir så glad när jag ser henne. Pärlan i mitt liv=) Ida ringde just å frågade om jag kunde tänka mej att passa Alice på torsdag medan hon klipper och färga håret. Självklart gör jag det.


Av Sofia - 16 november 2008 11:41

Nu är det uppenbart: Malin har inte hånglat med Sandras äckliga granne. Han har varit på henne men blivit avvisad=) Känns det bättre nu Malin??


Igår var det fest för Tess och peter. Helt okej faktiskt. Malin blev askalaspackad. Men för jissunam det var ju hennes tur att supa ner sig. Inget vi missunnar dej. Ordentlig som jag är så tog jag det lugnt.

Hade planerat att gå ut igår, men så blev det inte. Va viktigare att Malin kom hem och inte va ute och gjorde en massa dumma saker på fyllan. Jag hade ju lovat Sandra att jag skulle fråga hennes omtalade granne om hon fick ha en bokhylla i hans lägenhet, så blev inte fallet..Vi får väl se om vi träffar han nästa helg.

Malin vår Malin måste tillägga att du ramlade på mej igår. Det känns i kroppen idag. Fy fanken va ont du måste ha om jag har ont av ett fall=)

Nu verkar Malin ha vaknat till liv. Undrar hur hon mår idag, stackarn ska jag inte säga för det är självförvållat. Nej nu börjar jag bli gammeldags, tror jag umgåtts för mycket med Gunsan i helgen.


Imorgon är det äntligen dags för Ullared, som jag har väntat..Nu vet jag vem Malin är.. Hon gillar inte broderi, knyppling, kål och fiskpinnar. Bra att veta=)På tal om kål tänkte jag på kol, så Johanna och Malin,: det är farlig att röka. Du vet va Cilla har sagt Malin. Skärpning!!


Ikväll blir det bastning med Johanna. Alltid lika trevligt att umgås med dej. Vet inte om vi har så mycket att prata om. Tror vi har pratat om de senaste händelserna. Men men några smaskiga detaljer kanske inte är omtalade=)

Vi kan ju alltid prata om någon annan än oss själva för en gångs skull.






Av Sofia - 15 november 2008 14:56

Idag vaknade jag till liv efter att ha sovit tolv timmar. va skittrött. Vet inte vad det beror på, jag som sover om nätterna och är ledig om dagarna. Skönt va det i alla fall att sova i sin egen säng. Det är lite skillnad mot en 1,20 säng , med två personer och en katt. Men men jag ska inte klaga, jag gillar det=)


Igår blev det en lugn och mysig hemmakväll med Gunsan. Skönt att slippa några krav bara för att det är fredag. Var så trött efter bastningen i nytopet, Sandras och min morgonpromenad och efter nattens aktivitet.


Ikväll blir det party för peter och Tess som fyller år, känner mej inte helt manad efter förra helgens bravader. Men det kan bli kul med lite vin i kroppen.


Få se om kvällen avslutas ute..Jag måste fråga Sandras omtalade granne om hon kan få ha en bokhylla i hans lägenhet. Hon har lite ont om plats. Det går han  säkert med på om han får ett hångel av Sandra=)

På tal om hångel, Malin du ha visst hånglat med han. Jag vet tre som har gjort det, Sandra, Johanna och Malin. Jag är den enda oskyldiga här.


Ullared närmar sig=) På måndag bär det av till helvetet. Ska leta julklappar till bruttorna. Tror dom är lite nervösa faktiskt. har stora planer för deras julklappar. Alla ska få något personligt som passar dom. Sandra är inte så pryd som jag alltid trott..Jag och Johanna ska ta en runda med Sandra i stan, på trosjakt. Man kan ju liksom inte ha snobbentrosor på sig när man träffar karlar. Nej nu ska jag sluta klaga på mina små vänner.


Nu måste jag bege mej in till stan för att fixa till mej lite inför kvällens fest.


Jag  måste tillägga: Johanna jag har inga flatlöss. Håll dom för dej själv!




Av Sofia - 14 november 2008 11:30

Fredag igen. Dagen började tidigt med en morgonpromenad med Sandra efter en fartfylld natt=)


Nu har jag fått reda på att Sandra stackarn inte är ensam. Det är fler i umgänget som inte är oskyldiga=) Johanna och Malin har också hånglat med den där otäcka typen som bor granne med Sandra.


Nehe nu blir det lunch med Sandra min lilla vän.


Av Sofia - 13 november 2008 15:14

Ikväll bär det av till R. Ska ta lite mått så jag vet vilken storlek han har när jag ska till Ullared. Jag kan ju inte ta med mej ett måttband, utan det får bli ögonmåttet. Jag får väl krypa under täcket inatt=)

Ovido - Quiz & Flashcards